یکی از پرسش های مهم و مرسوم در زمینه معاملات و قراردادها این است که اساسا چه قراردادها و معاملاتی درست و صحیح به شمار می روند؟
معاملات و قراردادهای صحیح معاملاتی هستند که شرایط کلی چهارگانه یادشده در ماده 190 قانون مدنی (شرایط زیر) در آنها رعایت شده باشد:
۱- قصد طرفین و رضای آنها (تحت اختیار و با رضایت معامله کرده باشند نه در حالت بی اختیاری و اکراه)
۲- اهلیت طرفین (طرفین معامله، بالغ و عاقل و رشید باشند)
۳- موضوع معین که مورد معامله باشد (کالا یا خدمات یا تعهدات مشخص و معینی را مورد معامله قرار داده باشند)
۴- مشروعیت جهت معامله (هدف از معامله، ارتکاب جرم و بر هم زدن نظم عمومی یا وارد کردن زیان به دیگران نباشد)
البته بعضی معاملات و قراردادها شرایط خاص خود را هم دارند ولی در مورد همه قراردادها می توان گفت هر قراردادی که شرایط چهارگانه بالا را نداشته باشد آن معامله و قرارداد باطل خواهد بود.(فسخ قرارداد)
قرض دادن مال یا پول به دیگران اگر بر پایه درخواست کتبی متقاضی باشد و زمان بازگردان مال یا پول و ضمانت اجرای عدم بازگردان آنها باشد اثبات قرضی بودن پول یا مال مورد ادعا و محکوم کردن دریافت کننده در دادگاه ، ساده و سریع خواهد بود و اگر بر این اساس، رفتار نشود اثبات قرضی بودن پول یا مال مورد ادعا بسیار سخت خواهد بود.
حتی اگر شناسایی توانمندی و اعتبارسنجی طرف معامله را هم به بهترین شکل انجام داده باشید و برای انجام یک معامله موفق ، همه مقدمات لازم را فراهم کرده باشید این نکته مهم را در نظر داشته باشید که:
پیش از انعقاد یک قرارداد دقیق و صحیح، هرگز اقدام به پرداخت وجه یا تحویل مال یا انجام تعهدی که بار مالی و مالیاتی دارد اقدام نکنید.
برای دریافت مشاوره حقوقی درزمینه های مختلف همچون مشاوره قراردادها،مشاوره حقوق کار، مشاوره شرکتها، مشاور مالیاتی شرکت ها، مشاوره خانواده، مشاوره اسناد تجاری، مشاوره اقتصادی و . اپلیکیشن حقوقی آنی مشاور را روی گوشی تلفن همراه خود نصب نمایید و از امکانات اپلیکیشن حقوقی در هز زمان و در هر مکانی استفاده نمایید
اپلیکیشن حقوقی آنی مشاور مورد ,قرارداد ,شرایط ,قراردادها ,انجام ,طرفین ,مورد ادعا ,قرضی بودن ,اثبات قرضی ,مورد معامله منبع
درباره این سایت